Co to jest kombiwar? Do czego go używać? Pomysły na posiłki z kombiwaru
Kombiwar to urządzenie idealne dla wszystkich zapracowanych, którym często brakuje czasu na przygotowanie wieloskładnikowego, pełnowartościowego obiadu. To przyrząd łączący cechy piekarnika, kuchenki mikrofalowej, grilla i parowaru. W skrócie – jest to urządzenie wielofunkcyjne i wielozadaniowe, dzięki któremu jesteśmy w stanie przygotować pyszny i zdrowy obiad w krótkim czasie. Wszystko to jest możliwe za sprawą termoobiegu, który powstaje dzięki wentylatorowi rozprzestrzeniającemu strumień gorącego powietrza. Dzięki temu czas obróbki termicznej skraca się, a potrawy opiekane są równomiernie.
Kombiwaru możemy użyć do przygotowania pełnowartościowego obiadu, pieczenia ciasta lub chleba, a nawet do suszenia owoców lub grzybów, rozmrażania produktów czy smażenia frytek.
(kliknij w zdjęcie, aby poznać szczegóły produktu)
Zalety kombiwaru:
- szybsze przygotowanie potraw
- urządzenie zużywa mniej energii niż tradycyjny piekarnik, dzięki czemu oszczędzamy pieniądze
- posiłki przygotowane w kombiwarze nie tracą swoich wartości odżywczych i witamin
- zajmuje mało miejsca
- pozwala na przygotowanie zdrowszych i mniej kalorycznych posiłków
- kombiwar to praktycznie kilka urządzeń w jednym! – jest to ogromna oszczędność pieniędzy, jak i miejsca w kuchni 😉
Pomysły na posiłki z kombiwaru:
- dorsz pieczony z marchewką, brokułem i cytryną
- pieczone ziemniaki z rozmarynem
- babeczki czekoladowe
- kurczak pieczony z papryką, cukinią i ziemniakami w mundurkach
- zapiekanki z szynką, serem i pieczarkami
- niskotłuszczowe frytki
- szaszłyki wieprzowe z kolorową papryką, cebulą i cukinią
- zapiekanka warzywna – ulubione warzywa skropione oliwą i przyprawione, posypane startym żółtym serem
Po więcej codziennych inspiracji zapraszamy na nasz Facebook i Instagram.