Co to jest kombiwar? Do czego go używać? Pomysły na posiłki z kombiwaru

 

Kombiwar to urządzenie idealne dla wszystkich zapracowanych, którym często brakuje czasu na przygotowanie wieloskładnikowego, pełnowartościowego obiadu. To przyrząd łączący cechy piekarnika, kuchenki mikrofalowej, grilla i parowaru. W skrócie – jest to urządzenie wielofunkcyjne i wielozadaniowe, dzięki któremu jesteśmy w stanie przygotować pyszny i zdrowy obiad w krótkim czasie. Wszystko to jest możliwe za sprawą termoobiegu, który powstaje dzięki wentylatorowi rozprzestrzeniającemu strumień gorącego powietrza. Dzięki temu czas obróbki termicznej skraca się, a potrawy opiekane są równomiernie.

 

Kombiwaru możemy użyć do przygotowania pełnowartościowego obiadu, pieczenia ciasta lub chleba, a nawet do suszenia owoców lub grzybów, rozmrażania produktów czy smażenia frytek.

(kliknij w zdjęcie, aby poznać szczegóły produktu)

 

kombiwar

 

Zalety kombiwaru:

  • szybsze przygotowanie potraw
  • urządzenie zużywa mniej energii niż tradycyjny piekarnik, dzięki czemu oszczędzamy pieniądze
  • posiłki przygotowane w kombiwarze nie tracą swoich wartości odżywczych i witamin
  • zajmuje mało miejsca
  • pozwala na przygotowanie zdrowszych i mniej kalorycznych posiłków
  • kombiwar to praktycznie kilka urządzeń w jednym! – jest to ogromna oszczędność pieniędzy, jak i miejsca w kuchni 😉

 

Pomysły na posiłki z kombiwaru:

 

  • dorsz pieczony z marchewką, brokułem i cytryną
  • pieczone ziemniaki z rozmarynem
  • babeczki czekoladowe
  • kurczak pieczony z papryką, cukinią i ziemniakami w mundurkach
  • zapiekanki z szynką, serem i pieczarkami
  • niskotłuszczowe frytki
  • szaszłyki wieprzowe z kolorową papryką, cebulą i cukinią
  • zapiekanka warzywna – ulubione warzywa skropione oliwą i przyprawione, posypane startym żółtym serem

 

Po więcej codziennych inspiracji zapraszamy na nasz Facebook i Instagram

Główna
Zaloguj się
Kontakt
Szukaj
0
    0
    Twój Koszyk
    Twój koszyk jest pustyWróć do sklepu